Koronavirustilanteen vaikutukset SaunaOnlinen toimintaan

Tälle sivulle päivitämme tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista SaunaOnlinen toimintaan. Päivitetty viimeksi 5.5.2020.

Elämme poikkeuksellisia ja haastavia aikoja myös sauna- ja kokoustilatoiminnan kannalta. Koronavirustilanteesta johtuen merkittävä osa keväälle varatuista tilaisuuksista on jouduttu siirtämään tai perumaan. Suomen hallituksen asettama yli 10 hengen kokoontumisrajoitus jatkuu nykytiedon valossa 31.5.2020 saakka. Epidemia on onneksi saatu Suomessa hallintaan ja olemme siirtymässä vaiheeseen, jossa rajoituksia puretaan. Viimeisimpien tietojen mukaan 10 hengen kokoontumisrajoitusta kasvatetaan 50 henkeen 1.6.2020 alkaen, mikä tarkoittaa, että jo kesäkuussa valtaosa SaunaOnlinen kautta varattavista tilaisuuksista voidaan järjestää.


Tilanteen vaikutukset SaunaOnline-palvelun toimintaan


Varausjärjestelmämme toimii tilanteesta huolimatta normaalisti, koska kokoontumisrajoitukset eivät estä kaikkea toimintaa, jota SaunaOnline-palvelun avulla hallinnoidaan. Palvelussa varattavissa olevat tilat on mahdollista varata käyttöön myös poikkeusaikana kunhan viranomaisten asettamia rajoituksia noudatetaan.


Mikä on tällä hetkellä sallittua ja mikä ei?


Suomen hallituksen linjauksen ja Aluehallintovirastojen asettamien rajoitusten mukaan yli 10 hengen yleisötilaisuudet on kielletty 31.5.2020 saakka. 1.6.2020 rajoitus kasvaa 50 henkeen, mikä mahdollistaa valtaosan SaunaOnlinen kautta varattavista tilaisuuksista jo kesäkuussa.

Vastuu rajoitusten noudattamisesta ja muiden viranomaisten antamien ohjeiden noudattamisesta on ensisijaisesti tilan vuokraajalla. Yleisötilaisuuksia ovat myös kutsuun tai jäsenyyteen sidotut tilaisuudet, jollei tilaisuutta osanottajien lukumäärän, tilaisuuden laadun tai muiden erityisten syiden perusteella voida pitää luonteeltaan yksityisenä.


Millaisia varotoimenpiteitä SaunaOnline tai tilat ovat tehneet?


Osa tiloista, erityisesti kohteet joissa järjestetään pääasiassa kymmenien henkilöiden isoja tilaisuuksia, ovat keskeyttäneet toimintansa väliaikaisesti ja eivät ole varattavissa päivämäärille, jotka sijoittuvat rajoitusten aikajänteelle. Koska osa tiloista on edelleen mahdollista vuokrata, palvelussa olevia tiloja on ohjeistettu tehostettuun siivoamiseen jokaisen varauksen jälkeen.


Jo tehtyjen varauksien peruuttaminen


Mikäli joudutte perumaan aiemmin tehdyn varauksen koronavirusrajoitusten vuoksi, pyydämme olemaan yhteydessä varausvahvistuksessa mainittuun yhteyshenkilöön. Lähtökohtaisesti kaikki varaukset voidaan siirtää tai perua kuluitta, mikäli peruuntuminen johtuu viranomaisten asettamista rajoituksista.


Uskaltaako nyt tehdä varauksen lähikuukausille tai loppuvuodelle, kun emme tiedä miten pitkään koronavirustilanne jatkuu tai jos loppuvuonna tulee toinen aalto?


Mikäli teette varauksen 31.5.2020 jälkeiselle ajalle ja joudutte myöhemmin perumaan varauksen koronavirustilanteen aiheuttamien uusien rajoitusten johdosta, varaus siirretään tai perutaan kuluitta (perumisen kohdalla maksu palautetaan täysimääräisesti).

Lisäksi mikäli haluatte ylimääräistä joustoa ja turvaa epävarmaan tilanteeseen, suosittelemme Peruutus- ja muutosturvan ottamista varaukseen. Tällöin teillä on oikeus peruuttaa tai siirtää varaus ehtojen mukaisesti mistä tahansa syystä. Peruutus- ja muutosturva on saatavilla kaikkiin palvelussa oleviin tiloihin.